Hong Kong

Al twee dagen opgestaan om 11u. Het lijkt wel of we droomkindertjes hebben die onmiddellijk in vakantiemodus zitten. Maar niets is minder waar. Otto sliep gisteren pas rond 1u en Ada nog een uurtje later. Die 7 uur tijdsverschil, da’s geen peanuts. (morgen nog 5 erbij) Nog goed dat Hong Kong op zijn best is by night!

Hieronder wat we by day al gezien hebben: We reden met de stijle peaktram naar Victoria Peak, voor een prachtig zicht op Hong Kong in vogelperspectief. We namen de Star Ferry met zicht op Hong Kong in ‘visperspectief’. En verder verplaatsten we ons met de metro, helaas zonder zicht vanuit ‘molperspectief’.

Ze zijn echt wel met veel, die chinezen. En ze hebben ook veel. Dubbeldekbussen, dubbeldektrams en multideck buildings in het kwadraat. Ook in hun keuken kennen ze geen maat, vet en mierzoet met een over the top presentatie. Het ziet er echter lekkerder uit dan het is. Zoals hun riant arsenaal aan dim sum en dumplings. (marshmellow bunnies voor de kindertjes) Ander smakenpalet dus, vandaag zelfs een vrouw frietjes zien doppen in haar aardbeienmilkshake. Yummie!

Verder kan je hier quasi niet anders dan schaamteloos consumeren. Verdwalen in blinkende shopping malls of kriskras door de kleurrijke street stalls. De kindjes hebben allebei hun buit binnen, een nep Lego helikopter voor Otto (€1) en een Hello Kitty uurwerkje (€2) voor Ada.

Topper van de dag was onze avondtrip, naar de Symphony of Lights. Alsof er hier nog niet genoeg lichtjes zijn, toch houden ze hier elke avond een lichtspektakel met de skyline als decor. Registered in het Guinness book of world records.

Ik ben benieuwd of wij morgen ook weer ons record ‘wakkerblijven’ gaan verbreken! Hopefully not. Morgen naar Nieuw Zeeland!

Dit bericht is geplaatst in hong kong. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Hong Kong

Geef een reactie